Wednesday, 14 March 2012

kembali membersihkan sawang...

bismillahirrahmanirrahim...
alhamdulillah sampai ke hari ni aku masih lagi bernafas dan di beri peluang untuk aku menghirup udara yang nyaman ini...terima kasih Ya Allah...
tahun baru 2012 memberi kehidupan yang baru buat aku...tahun ni aku bergelar isteri pada 020312 huhu...dan hadiah yang paling bermakna dalam perkahwinan kami ialah Allah menghadiahkan aku pekerjaan yang selama ni aku asyik mintak x henti2...alhamdulillah 13hb 3 aku dapat berita dari mak n ayah aku yang aku dapat keja kerajaan..betapa bersyukur n gembiranya aku dan suami bila dengar berita ini...hanya tuhan yang tau apa perasaan aku masa 2...nak nangis pon ada...tapi d sebabkan aku d opis so kena la cover line..huhu..semua ni mungkin rezeki kawen...ramai gak kawan2 aku gtaw kalau kawen Allah akan beri rezeki tanpa kita duga...

semenjak aku bergelar isteri hidup aku alhamdulillah semakin gembira...dengan adanya suami yang amat menyayangi aku dan sangat romantik orgnya...aku harap sikap dia akan sebegini hingga ke syurga...terima kasih abg kerana terima syg seadanya...:)

Thursday, 5 January 2012

Selamat Tahun Baru 2012

salam...erm lama sangat2 x update blog neh...sejak kebelakangan nih bz sangat...tetiba hari ni aku curi masa jap tuk meng 'updatekan' blog aku yang dah bersawang teruk...huhu...

erm  masuk ja tahun 2012 aku dah jadi nervous...mana x nya majlis aku dh nak dekat...kira pnya kira dah x sampai 2 bulan...waaa... bersediakah aku nak jadi isteri org neh??? erm tepuk dada tanya iman...hihi...pejam celik pajam celik sat ja masa berlalu...semua kenangan manis n pahit tahun 2011 akan tetap menjadi kenangan yang terindah dalam hidup aku..kini tahun baru aku nak hidup yang baru, nafas yang baru n dunia yang baru...aku xmau lagi nak ingat benda yang dah lepas coz aku dah mula bahagia ngan hidup aku sekarang...syukur Alhamdulillah...

persiapan tuk perkahwinan aku alhamdulillah dah hampir nak setel...ada la ckit2 lagi...x banyak sangat dh nak pikir...kad pon dah siap tunggu nak memanggil ja...dulu asyik tgk nama org ja kat atas kad 2...now nama sendiri...wow biar benar neh!!! apapun 2 la realitinya...parasaan x payah nak cakap...macam2 ada...hepi, takut, xcited, suma ada la...bila bercampur jadilah 'rojak 1 malaysia'...hehehehe.

minggu ni my fiance balik...rindu sangat kat dia..ingat nak g cari kain tuk buat baju akad nikah tuk dia nanti...pas 2 banyak lagi keja yang nek kena buat...sssooooo buzy now...kalau x keluar umah aku akan sapu cat...adoi benda yang paling aku x suka...but nak kawen pnya pasai kena la buat...kalau x sapa yang nak buat kan...

kalau nak cita bab kawen nih sampai esok pon x abis...apapun aku harap sangat semoga aku dan dia akan kekal hingga ke syurga...sesungguhnya dia adalah cinta terakhir buat aku...akan ku jaga hatinya seperti dia menjaga hatiku...terima kasih Ya Allah kerana kau anugerahkan dia untukku setelah kau patahkan semangatku dahulu...kini aku yakin setiap ujianMu ada hikmah yang memberi sejuta erti...:)

tuk some1 yang abis belajar tahun neh aku doakan dia success always...aku dah memaafkan dia n menghalalkan semuanya...hope dia mendapat yang lebih baik dari sebelom neh...:)

selamat tahun baru 2012
selamat menjalani hidup yang baru...:)
semoga hidup kita di rahmati Allah...

Wednesday, 23 November 2011

5 Makanan Lelaki Paling Tidak Suka!! Betoi Ka??

salam n selamat pagi...hehehe...hari ni nak bicarakan tentang LELAKI!!
Citarasa seorang lelaki berbanding wanita adalah berlainan. Jika wanita mudah menggemari makanan yang cantik dan baik untuk kesihatan, lelaki pula lebih mementingkan rasa sesuatu makanan itu. Jadi untuk lebih memahami lelaki, anda perlu mengetahui apakah jenis makanan yang kebanyakan lelaki tidak suka.
(1) KEK
Kami sebagai lelaki maskulin tidak cukup comel untuk menjadikan kek sebagai makanan kegemaran kami.
(2) TOFU
Kami sangat pelik terhadap wanita yang menggemari tofu disebabkan rasanya yang tidak berperisa. Sungguh menyedihkan :(
(3) SAYUR-SAYURAN
Sayur tanpa ikan, daging atau ayam bukanlah satu hidangan makanan namanya.
(4) SUSHI
Kami berkahwin kerana mengharapkan isteri memasak untuk kami, bukan memberi makanan yang mentah!!
(5) MAKANAN YANG BERCAMPUR MACAM-MACAM
Kami takut satu hari nanti mungkin makanan kami akan dibubuh racun :(

***2 komen2 dari depa suma..aish..macam2 hal..xkan sampai macam 2 sekali?? apapun kita ENJOY!! ***

Wednesday, 16 November 2011

makin melampau dah sekarang neh!!

salam kawan2...
hem tensen jugak kan kalau harga CAR PARK makin naik nih..start 15hb November 2011 harga car park kat SUNWAY CARNIVAL,SEBERANG JAYA dah berubah...sekarang nih kalau parking 4jam harga RM1..kalau lebih dari 4 jam RM 2...kalau seminggu mai keja dalam 5 hari so seminggu jatuh RM10, kalau sebulan ada 4 minggu maknanya kena menabung kat depa sebanyak RM40 sebulan...waaaaa...kalau menabung sendiri mau jadi kaya 2...hem kalau la company bg duit tuk parking kan senang...mai parking pon bukan nak g shopping tapi mai keja...MACAM MANA neh!! mana lagi nak lari n cari parking yang murah...

hhhaaaaa!!! kat BILLION...but kat c2 xla safety sangat..dengar kata macam2 jadi kalau park lama2 kat c2..mesti peningkan bg kawan2 sekerja aku nak park nanti...so aku rasa aku kena mula tinggalkan keta aku kat kampung minggu depan coz ujan petang2 pon dah xda kot rasanya...so mula la aku MEREMPIT seperti dahulu kala...huhu..kalu nek motor senang...park ja kat depan hotel nih...sekupang xkena duit...

aku cita neh coz aku geram!! suma parking nak kena bayar...park kat depan opis kena "GORES" kat MPSP..kalau gores n menang xpa la jugak..nih gores ja menang xpon...depa gak yang menang...boleh di katakan suma tempat kat SEBERANG JAYA, PULAU PINANG neh dok keja kutip duit parking ja...TENSYEN!!! 

cukup setakat nih lepas geram dari aku...nak kena wat keja..huh!!

***INGAT!! dunia sekarang kalau xda duit xleh nak p mana..so jangan kata cinta saja dah cukup...tgk macam sekarang..nak p mana ja kena pakai DUIT...CINTA x laku kat tempat macam neh..RENUNG2KAN & SELAMAT BERAMAL...HAHAHA...***

Tuesday, 15 November 2011

kini segalanya telah berubah :)

assalamualaikum w.i.t.h...:)

"kini segalanya telah berubah" hehehehe...alhamdulillah kini aku mampu n boleh delete suma kenangan sedih aku yang mana selama nih masih berbekas dalam lubuk hati nih..hari ni aku buang segala memori yang x patut aku ingat..bak kata omputih "let by gone be by gone" huhu...(tah betol ker x..HENTAM JER LAH)

aku hepi, aku hepi n aku hepi...alhamdulillah aku panjatkan lagi kepada-Mu Ya Allah coz beri aku peluang untuk merasa bahagia d samping  my "MR RIGHT"..hehehehe...semoga hubungan yang kami bina akan kekal hingga ke syurga..

*** kini cintaku, kasihku, hatiku adalah milikmu sepenuhnya..terima  kasih kerana bersabar..***

to kak shaza...
shu suka layan blog kak..bak kata org kalau jiwa kacaw layan jer blog kak 2..kompem hati ni jadi aman...erm x lama lagi dah nak bergelar isteri org...sukanyeeerrrr....shu lak excited...hehe...
semoga bahagia hingga ke anak cucu yer kak...kalau boleh sampai ke syurga...:)

Monday, 14 November 2011

kembali semula...

assalamualaikum kepada sesiapa yang membaca blog neh...

lama bebenor aku x masuk dalam blog aku neh...sejak kebelakangan neh aku bz n macam2 yang terjadi dalam family aku...tahun nih adalah tahun yang amat mencabar bg aku...mencabar tahap kesabaran aku...yer aku tahu Allah xkan menduga HambaNya lebih dari apa yang HambaNya mampu...tapi sesungguhnya aku x mampu nak menanggung seorang diri...

my lovely dad yang sebelom nih xpenah2 masuk spital dia masuk spital coz kaki dia lembut n sekali gus buatkan dia x boleh nak berjalan n mengimbangi dirinya sendiri...yang menjadi berat bg aku masa 2 mak n ayah masuk spital serentak...Ya Allah masa 2 hanya tuhan ja yang tahu apa yang aku rasa...2hb october aku n ayah hantar mak ke spital tuk check kaki dia..malangnya mak kena tahan n aku temani mak kat spital manakala ayah pulak masuk spital 3hb october..masa 2 aku terpaksa berulang alik dari hospital lama n hospital bahiyah...mak kat spital lama n ayah kat spital baru...hanya aku ja yang ada masa 2...sedih yang teramat sangat aku rasa...

kini alhamdulillah ayah n mak semakin pulih...cuma baru semalam mak ke spital lagi coz kaki dia sakit..nasib baik xda berita yang x baik kami dengar pasai kaki dia...terima kasih Ya Allah...

tukar semula ke cerita lain...

12hb November 2011..mak n ayah zaidi datang ke umah untuk berbincang pasai tarikh kami nak berlangsung nanti...akhirnya kata setuju dari kedua pihak majlis kawen kami nanti akan berlangsung pada 3 March 2012 (sebelah aku) dan 11 March 2012 (sebelah tunangku)..pejam celik lagi 3 bulan majlis kami nak berlangsung...takut, gementar, hepi suma dah bercampur baur...:)

aku doakan semoga majlis kami di berkati n keadaan ayah dan mak aku sihat...insyaallah...:)


mood : aku sekarang dah makin hepi ngan kehidupan aku..bersama yang tersayang buatkan hidup aku lebih bermakna dan lebih kuat tuk mengharungi liku2 yang mendatang...semoga aku menjadi isteri yang solehah buat bakal suamiku yang tersayang...sayang dia sangat2...(^_^)


Tuesday, 16 August 2011

apa sebenarnya...

Andai sampainya waktu aku harus tinggalkan mu
Akan aku berlalu bila tiba saat itu
Tak guna kau merayu dan tak perlu menahanku
Kerana yang berlalu kehendakmu

Hanya tuhan yang lebih tahu
Susah senang hidup dengan mu
Sumpah janji semakin layu
Hingga kini jatuh satu persatu
Engkau membiarkan ku

Air mata bertamu tidak kenal erti jemu
Menemani hatiku tidak mengenal ruang waktu
Mengapa dari dulu tak kau kata kan padaku
Kehadiranku ini menyusahkan

Yang terhalang kejujuranku
Dan yang terbilang kesilapanku
Memang payah dimengertikan
kerana tertutup pintu hati mu
Terima penjelasan

Biar apa jua tafsiran
Yang ingin kau nyatakan
Aku rela terima semua....





lagu yang sedikit sebanyak ada kaitan dengan hidupku...
mood frust!!